INDIE ROBUSTA PARCHMENT AB - zrnková káva

Indická promývaná robusta hraje zásadní roli v sestavování delikátních kávových směsích určených zejména pro italský trh. Většina espress, která si dáte vlastně kdekoli v Evropě, využívá její úchvatně plné a lehce čokoládové chuti a zároveň se díky ní chlubí nádhernou, kompaktní cremou. Teď máte i vy šanci připravit si jedinečný šálek podle svého gusta. Míchejte robustu s arabikou, […]

Read More
INDIE ROBUSTA PARCHMENT AB BIO - zrnková káva

Krásná robusta v BIO kvalitě z indického regionu Wayanad okouzlí plnou, čokoládově zemitou chutí i vysokým obsahem kofeinu. Můžete ji degustovat samostatně, nebo přimíchat k oblíbené arabice. Získáte unikátní espresso směs dle vlastní fantazie. Pohrajte si s kyselostí, dochutí i cremou. Kombinujte sklizeň různých plantáží. Tahle robusta vás bude bavit.

Read More
INDIE ROBUSTA PARCHMENT PB (peaberry) - zrnková káva

Je jiná. Kulatá, tvrdá, výrazná, drobná. Káva s označením PB je navíc vzácná a mimořádně atraktivní. Zrnko takzvané perlové kávy vyrůstá v kávové třešni bez dvojčete. A tak je oblejší, s koncentrovanější, skvěle vyváženou chutí. Indická robusta peaberry patří k nejlepším vůbec. Ochutnejte ji samostatně, nebo si zkuste namíchat vlastní espresso směs s oblíbenou arabikou.

Read More
ROBUSTA BRAZÍLIE CONILLION - zrnková káva

Připravte si kávu a kochejte se vůněmi i chutí. Nesou v sobě jedinečnou stopu plantáže, z níž pochází, i způsobu zpracování. Odráží se v nich vlastnosti samotné odrůdy. Stejně jako znalci vína, rozeznají znalci kávy Robustu od Arabiky, Brazílii od Etiopie. Nechejte své smysly hledat jemné nuance kávy zpracované suchým procesem a sušené pod brazilským sluncem. Zcela jistě […]

Read More
Robusta Guatemala San Marcos - zrnková káva

Robusta je chuťově výraznější sestrou arabiky. Obsahuje víc kofeinu a výborně se hodí do espresso směsí nebo k přípravě skutečně silného šálku. Tóny Robusta Guatemala San Marcos vás budou bavit, ať už ji využijete k přimíchání do arabiky, nebo k sólo degustaci. Najdete v ní typickou zemitost, lehkou citrusovou svěžest a stopy oříšků. Nebojte se experimentovat!

Read More
Robusta Guinea Lokpo - zrnková káva

Macenta, nová zpracovatelská stanice na jihovýchodě Guineje, má velké cíle. Chce vyrobit nejlepší robustu na světě. Jak se jí to daří, můžete posoudit sami. Robusta Guinea Lokpo chutná po mléčné čokoládě s lískovými oříšky. Perfektně se hodí pro domácí espresso směsi, vyzkoušet ji můžete i filtrovanou.

Read More
ROBUSTA INDIA MONSOONED zrnková káva

Hodně kofeinu, hodně hořkosti. Indická robusta je káva pro velké kluky a holky. Oceníte ji v případě dlouhých cest, nudných porad nebo nočních směn. Ale nebojte se, pod štiplavou chutí se rozkrývá hořká čokoláda a crema je přímo ukázková. Použijte robustu jako základ pro espresso. Vhodným poměrem s arabikou získáte velkou dobrotu.

Read More
ROBUSTA INDIE CHERRY AA - zrnková káva

Dvě áčka z Indie – jasná známka vysoké kvality. Stoprocentní robusta s úžasnou cremou a plnou, mírně oříškovou chutí, učaruje příznivcům intenzivních zážitků i těm, co rádi experimentují. Můžete ji přimíchat k oblíbené arabice a kouzlit s poměry obou druhů do nekonečna. Nebo si ji vychutnejte v různých typech příprav. Jiná bude z džezvy, jiná z aeropressu a jiná z moka konvičky.

Read More
Robusta Java - zrnková káva

Jedinečnost kávy je ukryta v chuti a vůni. Robusta z šestého největšího ostrova světa se může chlubit oběma. Ještě než ochutnáte, uhrane vás skutečně silným aroma s lehkým náznakem palmového cukru. A chuť? Mimořádná! Působivé vyvážení hořké a sladké je dotvářeno atraktivními tóny tabáku. Sumatra má milovníkům prvotřídní robusty rozhodně co říct.

Read More
ROBUSTA KAMERUN BOYO - zrnková káva

Silná, harmonická a hořce čokoládová kamerunská robusta si cestu na světové trhy hledá snadno. Někdo říká, že si v ničem nezadá se skvělými kávami Jižní Ameriky, jiný ji považuje za příklad naprosté osobitosti. Vyzkoušejte sami, kam kamerunskou krasavici zařadíte. Pokud jsou vašim chuťovým pohárkům milé něžné tóny lahodného nápoje, přidejte k ní kvalitní plantážní arabiku. […]

Read More
ROBUSTA KONGO DEL KASAI - zrnková káva

Diamanty. V centrální konžské provincii leží největší světové naleziště průmyslových diamantů. A taky tam sklízejí kávu, kterou k vzácnému pokladu můžeme směle přirovnat. Nádherná pravidelná zrnka Robusty Kongo dávají nápoj s plným tělem, velmi libou hořkostí a chutí lískových oříšků. Kyselost lze popsat jako střední. Proto patří káva z Del Kasai k mimořádně žádaným.

Read More
ROBUSTA MEXICO CHIAPAS BIO - zrnková káva

Plantážní robusta v BIO kvalitě se hodí pro chvíle, kdy potřebujete pořádnou dávku povzbuzení, nebo tehdy, když hodláte trochu experimentovat. V prvním případě ji připravte samostatně, ve druhém přimíchejte k některé z arabik. V šálku na vás vždy bude čekat nápoj sladce karamelový, lehce čokoládový a příjemně ovocný. Mexická robusta je vyvážená a chuťově bohatá.

Read More
Robusta Pobřeží Slonoviny - zrnková káva

Pro kávu z Pobřeží slonoviny jsou typické chutě oříšků a koření. Tato robusta patří k sortám výrazným, příjemně zemitým. Když budete degustovat pečlivě, objevíte i tóny sladkého karamelu. Západoafrická robusta je ideální k přípravě domácí espresso směsi – přidejte ji k oblíbené arabice a získáte nápoj silný, atraktivní i povzbuzující. A s krásnou cremou.

Read More
Robusta Togo Grade1 - zrnková káva

Robusta z africké země Togo patří ke kávám gurmánským. Její kakaová chuť s velmi jemnou kyselinkou a čokoládovým aroma krásně doplní vaši oblíbenou arabiku. Ovšem pozor – tato robusta je výborná také samostatně. Zkuste ji připravit jako espresso, na filtru, nebo jako cold brew. Jde totiž o kávu naturálně zpracovanou a tedy sladce ovocnou.

Read More
ROBUSTA UGANDA KCFCS - zrnková káva

V Ugandě mají nejen senzačně úrodnou půdu a úžasně zručné farmáře, ale taky speciální úřad pro rozvoj kávového hospodářství. To by samozřejmě nestačilo, pokud by pěstitelům a výrobcům chyběly radost, poctivost a touha učit se novým věcem. Naštěstí nechybí. Proto je ugandská robusta chuti plné, bohaté, mírně kyselé a rozkošně kouřové. Ochutnejte kávu našlapanou kofeinem, […]

Read More