[vc_row row_type="container" el_class="page-coffee-detail page-non-index" bg_type="no_bg" bg_grad="background: -webkit-gradient(linear, left top, left bottom, color-stop(0%, #E3E3E3));background: -moz-linear-gradient(top,#E3E3E3 0%);background: -webkit-linear-gradient(top,#E3E3E3 0%);background: -o-linear-gradient(top,#E3E3E3 0%);background: -ms-linear-gradient(top,#E3E3E3 0%);background: linear-gradient(top,#E3E3E3 0%);" parallax_style="vcpb-default" bg_image_repeat="repeat" bg_image_size="cover" bg_img_attach="scroll" parallax_sense="30" animation_direction="left-animation" animation_repeat="repeat" video_opts="" bg_override="0" parallax_content_sense="30" fadeout_start_effect="30" overlay_pattern_opacity="80" multi_color_overlay="" multi_color_overlay_opacity="0.6" seperator_type="none_seperator" seperator_position="top_seperator" seperator_shape_size="40" seperator_svg_height="60" seperator_shape_background="#ffffff" seperator_shape_border="none" seperator_shape_border_width="1" icon_type="no_icon" icon_size="32" icon_style="none" icon_color_border="#333333" icon_border_size="1" icon_border_radius="500" icon_border_spacing="50" img_width="48" ult_hide_row_large_screen="off" ult_hide_row_desktop="off" ult_hide_row_tablet="off" ult_hide_row_tablet_small="off" ult_hide_row_mobile="off" ult_hide_row_mobile_large="off"][vc_column width="1/4"][vc_single_image image="729" border_color="grey" img_link_large="" img_link_target="_self" img_size="full" alignment="center" el_class="page-coffee-detail"][vc_empty_space height="32px" el_class="empty-space-cth-32"][vc_row_inner el_class="page-coffee-detail-short-description"][vc_column_inner width="1/1"][vc_single_image image="249" alignment="center" border_color="grey" img_link_large="" img_link_target="_self" img_size="full"][vc_empty_space height="32px" el_class="empty-space-cth-32"][vc_column_text dropcaps=""]

Země původu:
Lintong Nihuta, Sumatra

[/vc_column_text][vc_column_text dropcaps=""]

Nadmořská výška:
1350 m n.m.

[/vc_column_text][vc_column_text dropcaps=""]

Pražírna:
Gill's coffee

[/vc_column_text][vc_column_text dropcaps=""]

Chuť:
hutné tělo, tmavá čokoláda, ibišek, ostružiny

[/vc_column_text][vc_empty_space height="32px" el_class="empty-space-cth-32"][vc_empty_space height="32px" el_class="empty-space-cth-32"][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner el_class="page-coffee-detail-short-description add-to-cart-button"][vc_column_inner width="1/1"][vc_button2 title="Koupit kávu" align="inline" style="rounded" color="white" size="md" link="url:https%3A%2F%2Fcoffeetohome.cz%2F%3Fproduct%3Dkostarika-santa-rosa-1900||" el_class="btn-cth"][vc_empty_space height="32px" el_class="empty-space-cth-32"][vc_empty_space height="32px" el_class="empty-space-cth-32"][vc_empty_space height="32px" el_class="empty-space-cth-32"][vc_empty_space height="32px" el_class="empty-space-cth-32"][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner el_class="page-coffee-detail-short-description"][vc_column_inner width="1/1"][vc_empty_space height="32px" el_class="empty-space-cth-32"][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][vc_column width="3/4"][primary_promo_title title="Indonésie Sumatra Togos Gopas" dot="1"][/primary_promo_title][vc_empty_space height="32px" el_class="empty-space-cth-32"][vc_row_inner][vc_column_inner width="1/2"][vc_column_text dropcaps=""]

O kávě

Jak sami v Gill’s Coffee popisují, Sumatra Togos Copas změnila jejich názor na kávu pocházející z tohoto ostrova.  Farma Togos Gopas leží na jih od jezera Toba v regionu Lintong Nihuta a již od počátku své produkce se orientuje pouze na výběrovou kávu. Na rozloze 45 hektarů se zde pěstují kávovníky staré teprve zhruba 4 roky, takže se jedná o jedny z prvních sklizní této farmy. Ve výšce okolo 1350 m n. m. se zde pěstuje místní odrůda Sigalaruntang. Možná díky naprosté samostatnosti farmy tato káva chutná tak dobře a nenalezneme v ní žádné „pachutě“, tolik typické pro kávy z tohoto ostrova. Na farmě probíhá celý proces zpracování zralých třešní ihned po sklizni až po samotné sušení na Slunci. Vyhýbá se tak transportům v průběhu zpracování kávy, které mohou mít negativní vliv na její kvalitu. Káva je zpracována polopromytou metodou.

.[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width="1/2"][vc_single_image image="990" alignment="right" border_color="grey" img_link_large="" img_link_target="_self" img_size="full"][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_empty_space height="32px" el_class="empty-space-cth-32"][vc_empty_space height="32px" el_class="empty-space-cth-32"][vc_row_inner][vc_column_inner width="1/2"][vc_single_image image="995" border_color="grey" img_link_large="" img_link_target="_self" img_size="full"][/vc_column_inner][vc_column_inner width="1/2"][vc_column_text dropcaps=""]

O zemi

Kávy z ostrova Sumatra rozdělují milovníky kávy na dvě skupiny. Jedni tuto chuť milují a nedají na ní dopustit, druzí se jí raději obloukem vyhnout. Káva z místních farem je známá díky svému typickému chuťovému profilu- nízkou aciditou, hutnému tělu a zemitým nádechem.  Tento velmi specifický chuťový profil je způsoben zvláštní metodou zpracování velké většiny káv pocházející z tohoto ostrova, zvanou Wet- Hulled. Při této metodě jsou třešně nejprve loupané ve vodě a následně jsou ponechány na slunci, přímo na zemi podél hliněných silnic. Díky tomu káva získává typickou zemitou chuť. Tento proces sebou však nese riziko, že se v kávě projeví kalné tóny někdy připomínající plíseň, které kávu degradují.

Kávu ze Sumatry musíte jednoduše sami ochutnat, abyste sami zjistili, k jaké skupině se řadíte. Sumatra, kterou vám v prosincovém balíčku představuje Gill’s Coffee, není zcela typickou představitelkou káv z tohoto ostrova a může tak zaujmout i ty, které káva z Indonésie dosud neoslovila. Rozhodně Vám nabídne naprosto odlišný chuťový zážitek než ostatní kávy v balíčku, což je také důvod, proč jsme se rozhodli tuto kávu do balíčku zařadit.

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_empty_space height="32px" el_class="empty-space-cth-32"][vc_empty_space height="32px" el_class="empty-space-cth-32"][vc_row_inner][vc_column_inner width="2/3"][vc_column_text dropcaps=""]

O pražírně

Na to, jakým kavárenským prostředím se může chlubit, v Brně funguje opravdu pomálu kvalitních pražíren. Toho si naštěstí všiml pan Miloš Gilánik (odtud také název pražírny Gill’s Coffee), kterého inspiroval rozmach mikro pražíren v sousedním Německu a rozhodl se založit pražírnu v srdci moravské metropole. K tomuto projektu poté přizval baristu a pražiče Jana Špalka a za dva a půl roku provozu pražírny je vidět, že společně ušli opravdu dlouhou cestu. Hlavní filozofií pražírny Gill’s Coffee je pražit až na přímou objednávku zákazníka. Každý odběratel má záruku toho, že k němu dorazí káva čerstvá. Kávu nakupují od nejkvalitnějších dodavatelů zelené kávy v Evropě a postupně směřují k přímým obchodům s konkrétními farmáři. Jak sami říkají, přes neustálý vývoj by si tu rádi zachovali podobu manufaktury, kde je k surovině přihlíženo s maximální pozorností. Poměrně nedávno otevřeli také espresso bar a coffee shop v centru Brna, hned vedle samotné pražírny.

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width="1/3"][vc_single_image image="766" alignment="right" border_color="grey" img_link_large="" img_link_target="_self" img_size="full"][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width="1/1"][vc_empty_space height="32px" el_class="empty-space-cth-32"][vc_empty_space height="32px" el_class="empty-space-cth-32"][vc_separator color="custom" align="align_center" accent_color="#ffca19"][vc_empty_space height="32px" el_class="empty-space-cth-32"][vc_empty_space height="32px" el_class="empty-space-cth-32"][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width="1/3" el_class="show-detail"][vc_empty_space height="32px" el_class="empty-space-cth-32"][vc_empty_space height="32px" el_class="empty-space-cth-32"][vc_single_image image="727" border_color="grey" img_link_large="" img_link_target="_self" img_size="full" alignment="center"][vc_column_text dropcaps=""]

finca Buenos Aires

Fragaria coffee | El Salvador

redirect[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/3" el_class="page-coffee-detail-month-offer"][vc_column_text dropcaps=""]

Další kávy
měsíce
prosince
2014

[/vc_column_text][vc_button2 title="Objednat předplatné" align="inline" style="rounded" color="white" size="md" link="url:https%3A%2F%2Fcoffeetohome.cz%2F%3Fpage_id%3D84||" el_class="btn-cth page-coffee-detail-month-offer-button"][/vc_column][vc_column width="1/3" el_class="show-detail"][vc_empty_space height="32px" el_class="empty-space-cth-32"][vc_empty_space height="32px" el_class="empty-space-cth-32"][vc_single_image image="728" border_color="grey" img_link_large="" img_link_target="_self" img_size="full" alignment="center"][vc_column_text dropcaps=""]

Yirgacheffe Chelba

Laura Coffee | Etiopie

redirect[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width="1/1"][vc_empty_space height="32px" el_class="empty-space-cth-32"][vc_empty_space height="32px" el_class="empty-space-cth-32"][/vc_column][/vc_row]