plná, sladké tóny červeného ovoce
V údolí řeky Cauca, nedaleko pobřeží Tichého oceánu, nalezneme přírodu nebývalé rozmanitosti. Inspirováni touto pestrostí, vysadili na farmě La Granja Esperanza mnoho různých kávovníků, v Kolumbii do té doby neznámých, a jejich míšením dosahují neobyčejně zajímavých káv plných chutí. Tato káva je pěstována mezi 1400 a 1800 m.n.m. a je sbírána i zpracovávána výhradně ručně. Káva má certifikaci BIO a Rainforest Alliance certification. Káva je zpracována promytou metodou.
Kolumbie je mnohými považována za zemi, ve které se pěstuje nejkvalitnější káva na světě. Asi 300 000 farem je díky vyjímečným přírodním podmínkám v okolí andského pohoří rozeseto podél údolích, které pohoří vytváří, od severu na jih země. Především v oblastech Huila, Cauca, Narino či Tolima je pěstováná vysoce kvalitní káva, která je poté z velké části vyvážena do celého světa. Kdy přesně se káva do Kolumbie dostala není jasné, historická data ale naznačují, že ji mohli přivézt jezuitští mniši v 17. století. První doložená zmínka o exportu kávy je z roku 1835, kdy bylo asi 1100 kg kávy dovezeno do Spojených států.
Dos Mundos, španělsky „Dva světy“, je poměrně nová česká lokální pražírna výběrové kávy se sídlem v Praze na Korunní 31. Pravidelně ochutnávají vzorky káv z těch nejlepších regionů celého světa, od guatemalských sopek ve střední Americe, přes hory Etiopie, až po ostrovy Indonésie. Zaměřují se výhradně na nákup kávy od konkrétních farmářů a vybírají jejich nejlepší sklizně. V pražírně Dos Mundos navíc můžete kávu nejen ochutnat ale také se podívat jak jí praží. V nabídce mají vždy alespoň 6 druhů káv, přičemž každá je trochu jiná a tudíž i vhodná na jinou přípravu. Díky jejich malé produkci mění nabídku kávy přibližně jedenkrát za tři měsíce, proto si zákazníci mohou často vychutnávat novinky.