Citrusové aroma s nádechem vanilky se sladkými tóny broskví a třešní v chuti a citrusovou dochutí.
Kávovníky Anfiloo Henny se nachází na farmě Yeti v Etiopii, blízko jihosúdánských hranic. Anfiloo roste divoce v deštném pralese ve výšce 1450 až 1800 m.n.m. Káva má certifikát Bird Friendly®, což znamená, že je vypěstována volně v přírodě ve stínu okolních stromů. Je tedy pěstována přirozeně, bez přidání umělých hnojiv a chemických postřiků. Řadí se tak mezi bio kávy. Komoditní značky pěstují kávy tak, že kácí deštné pralesy pro vznik nových farem a mají tak velký podíl na snížení ptactva. Na rozdíl od nich kávy Bird Friendly® pocházejí ze zalesněných farem, kde nacházejí svá zimoviště mnozí stěhovaví ptáci. Kávy Bird Friendly® jsou navíc přirozeně hnojeny z ostatních rostlin. Káva je zpracována promytou metodou, což díky krátkému kontaktu dužiny se zrnem zařizuje lehkou, květnatou chuť s výraznou aciditou. Díky pomalému zrání mimo dosah slunce nabírá káva na výrazné chuti.
Etiopie je zemí, kde se káva narodila. Již v 10. století nomádi obývající dnešní území Etiopie objevili povzbuzující účinky kávy, byť ji nepřipravovali jako nápoj, ale třešně kávovníku přímo pojídali. Káva se následně prostřednictvím islámských poutníků dostala na Blízký východ a do Evropy, odkud se rozšířila do celého světa. Ačkoli zaujímá etiopská káva pouze 3% celkového světového trhu, hraje v ekonomice země klíčovou úlohu. 60% zahraničních příjmů plyne právě z obchodu s kávou a přibližně 15 milionů Etiopanů je na obchodu s kávou ekonomicky závislých.
V BirdSong Coffee se soustřeďují pouze na kávy ze zalesněných farem. Kávovníky jsou zde pěstovány tradičním způsobem v zastínění a bez použití pesticidů a umělých hnojiv. Okolní stromy poskytují útočiště pro mnohé stěhovavé ptáky, ale i rozmanitým druhům rostlin a živočichů. Srdcová záležitost BirdSong Coffee je divoká lesní káva z jihozápadní Etiopie, kde mají osobní kontakty. Pomalu ale začínají rozšiřovat portfolio i o kávy z jiných částí světa. Snaží se nabízet alternativu pro milovníky kávy, kterým záleží na životním prostředí a podmínkách, ve kterých káva roste.