BRAZÍLIE FAZENDA PAREDAO - Micro Lot

Káva z oblasti Cerrado Mineiro se proslavila intenzivní vůní a medově ovocnou chutí. Region navíc jako vůbec první v Brazílii získal chráněné označení původu, takže o kvalitách kávy nemůže být pochyb. Zvlášť, když se o ni stará Pedro Humberto Veloso, který se pěstování kávovníků věnuje od roku 1977. Tento mikrolot patří zkrátka ke kávovým delikatesám. Dopřejte si!

Read More
EL SALVADOR SHG FINCA LOMA LA GLORIA - Micro Lot

Příběh této kávy je stejně neuvěřitelný, jako je ohromující její chuť. Za mikrolotem z plantáže Loma La Gloria totiž nestojí snědý svalnatý farmář. Jeho producentkou je usměvavá dlouhovlasá žena s krédem: „Život je příliš krátký. Nejlepší je dělat, co miluji a milovat, co dělám.“ Na svazích sopky San Salvador pěstuje, a spolu s místními obyvateli […]

Read More
EL SALVADOR SHG FINCA LOS NARANJOS - Micro Lot

Salvador je země velká asi jako Morava a dalo by se říct, že i podobně úrodná. Středoamerický stát na pacifickém pobřeží má sice zcela odlišné klimatické a půdní poměry, nicméně ojedinělým plodinám věnuje stejně speciální péči. Zřejmým příkladem je tento mikrolot z plantáže ležící na úbočí sopky. Jedna z nejpozoruhodnějších vysokohorských káv na světě chutná […]

Read More
Guatemala Finca La Bella Anaerobic - Micro Lot

Zrno z farmy La Bella bylo zpracováno anaerobní fermentací, tedy kvašením bez přístupu kyslíku. Moderní způsob slaví úspěchy u baristů na celém světě – dokáže totiž úžasně akcentovat aromatické složky kávy, takže výsledný šálek chutná skutečně nezapomenutelně. Mikrolot Guatemala Finca La Bella Anaerobic má bohatý a vyvážený profil, který očaruje zkušeného kávomilce stejně jako občasného […]

Read More
GUATEMALA LA PROVIDENCIA - Micro Lot

Nedaleko přírodní rezervace, mezi dvěma sopkami, ve stínu stromů. Tak vyrostla na malé rodinné plantáži La Providencia unikátní káva intenzivní chuti. Mikrolot s plným tělem a nádechem karamelu i čerstvého ovoce uspokojí kávomilce s nejvytříbenějším vkusem. Pěstování, sklizni i zpracování kávy Guatemala La Providencia byla věnována maximální pozornost. A je jisté, že už žádná jiná káva nebude vonět, […]

Read More
HONDURAS FINCA LA HACIENDA - Micro Lot

Co je na honduraské kávě zvláštní? Třeba fakt, že se po delší době vrací na světový trh. Že každý mikrolot chutná jinak, že je pěstována, sklízena a zpracovávána s velikou láskou. Konkrétně tato specialitka si vás podmaní hladkým profilem, nádherně ovocnou chutí a něžnou čokoládovou stopou. Přivezli jsme ji z regionu, jehož káva zvítězila v […]

Read More
KOLUMBIE EXCELSO NARINO - Micro Lot

Jaká asi bude káva z drsných hor západní Kolumbie? Ochutnejte mikrolot Narino. Zjistíte, že je elegantně krémová, bohatě čokoládová, třtinově sladká, v závěru svěže ovocná. Jedinečná chuť i aroma jsou dílem nehostinných podmínek kombinovaných s vulkanickou půdou a šetrným zpracováním kávových třešní. Malí farmáři se o svou kávu dokáží výtečně postarat. Přesvědčte se sami.

Read More
KOLUMBIE HUILA ROJAS ESTATE GEISHA - Micro Lot

Jejich pospolitost a pracovitost obdivují všichni sousedé, jejich kávu všichni znalci. Rodina pana Eliécera Rojas, který vede farmu v jihozápadní části Kolumbie, je dávána pěstitelům za vzor. Jejich Geisha „s rodokmenem“ vyniká jedinečným chuťovým profilem, v němž se vykreslují tóny jablek, limetky, papáji a mandlí. Aroma je typicky květinové, sladké. Tato exkluzivní sorta jistě zaujme i vás.

Read More
KOLUMBIE HUILA WOMEN´S COFFEE PROJECT - Micro Lot

Na jihozápadě Kolumbie, v sopečné půdě vysokých hor, dozrává káva. Na tom by nebylo nic zvláštního. Červené bobule v sobě ovšem ukrývají zrnka jedinečných chutí a vůní. Taková nerostou nikde jinde na světě. Proto patří mikrolot z oblasti Huila k nejvyhledávanějším. Stojí za ním ženy z 21 farem, které díky našim mlsným jazýčkům pošlou své děti do škol a zajistí […]

Read More
Kostarika Fatima Anaerobic Natural - Micro Lot

Speciálním způsobem vyrobená, speciální chutí oplývající. Taková je Kostarika Fatima Anaerobic – Micro Lot, která vám zachutná jak na filtru, tak ve french pressu nebo automatickém kávovaru. Díky fermentaci bez přístupu kyslíku se v ní rozvíjejí nádherné tóny meruněk, ananasu, pomerančových květů a mléčné čokolády. Unikátní mikrolot z oblasti, která se kávou proslavila na celém […]

Read More
KOSTARIKA FINCA EL ROSARI - Micro Lot

Rodina je základ… dobré plantáže. Když před půl stoletím vysadil Moises Meza první kávovníky v oblasti Leon Cortes, už tušil, že dělá dobře. Dnes jedinečnou kávu pěstují ve stínu stromů jeho synové Javier a Gabriel. Na jejich mikroloty čekají kávomilci na celém světě velmi netrpělivě. Ten poslední má jemnou, mléčně čokoládovou chuť osvěženou tóny třešní. Bez […]

Read More
PANAMA GEISHA LA BERLINA SHG - Micro Lot

Je jako dívka, která se červená, kdykoli ji vezmete za ruku. Krásná, tajemná, nedostupná. Dáváte jí něžná jména a ona vás zas a znovu překvapuje. Je zkrátka nejlepší. Nejlepší na světě. Panamská Gesha, které kávomilci neřeknou jinak než Geisha, otevírá nové chuťové obzory. Za jejím darem oblažovat smysly hledejme přírodu hor Boquete, něžnou péči farmářů […]

Read More
PERU ALADINO DELGADO WASHED - Micro Lot

Kdo je Aladino Delgado? Zkušený farmář, který v oblasti severozápadního Peru pěstuje, sklízí a zpracovává jedinečnou kávu. Jeho jedenáctihektarová farma se připojila k nejsilnějšímu peruánskému družstvu. To pomáhá zemědělcům s odbytem kávy a zajištěním spravedlivé ceny. Peru Aladino Delgado je káva, která plní sny. V Peru i u nás.

Read More
PERU FINCA EL HIGUERON - Micro Lot

Země vysokých And, domov starověkých kultur a mnoha etnických skupin. To je Peru, producent kávy s typicky jasnou kyselostí, se sladkými tóny karamelu, čokolády i oříšků. Ochutnejte sklizeň Fernanda Cordova Cordovy. Majitel plantáže pečující o kávovníky v horách na severu jí věnoval maximální péči. Jedinečný mikrolot je tak přesným odrazem tamního klima, přírody a lásky […]

Read More
SALVADOR SHG RED BOURBON FINCA SANTA ADELAIDA - Micro Lot

Sladká káva z družstva Santa Adelaida potěší každého, kdo vyhledává výjimečné laskominy pro výjimečné okamžiky. Upražili jsme ji tak, abychom nechali vyniknout atraktivní tóny hroznového vína, kakaa a marcipánu. Ještě než tuto promývanou salvadorskou dobrotu použijete pro přípravu espressa nebo cold brew, všimněte si nádherných, pravidelných zrn. Jejich tajemství odhalíte okamžitě po namletí. Káva se rozvoní […]

Read More