Indie Balmaadi Estate Organic: listopad 2014_Indie Balmaadi Estate Organic
green
prazirna_CS
Země původu:
Nilgiris, Indie
Nadmořská výška:
1200- 1800 m n.m.
Pražírna:
Coffee Source
Chuť:

citrusová kyselost, broskve, střední tělo

India Balmaadi Estate Organic
O kávě

Káva pocházející z této farmy byla oceněna cenou Flavor of India, Fine cup award 2004 jako nejlepší káva z Indie a též jako nejlepší arabika z regionu Nilgiris.  Většinou je Indická odrůda Kent velmi agresivní, ale tato je požehnána sladkým karamelovým závěrem a komplexním tělem, jenž vyzvedává tuto kávu nad ostatní z Indie. Káva je pěstována hinduisty, kteří se věnují své práci v pokoře a s respektem k prostředí ve kterém žijí.  Balmaadi estate se nachází v regionu Nilgiris nalézajícím se v jižní části státu Tamil Nadu v Indii, obývané mystickým kmenem Toda (mnozí tvrdí, že jde o ztracený Řecký regiment Alexandra Velikého).  Káva se pěstuje  v nadmořské výšce 1200-1800 metrů nad mořem, tedy nejvýše z okolních plantáží, ve stínu původních stromů “shola” a ostatních jako ficus, albizzia, cedr.  Káva je zpracována suchou metodou natural.

India_Balmaadi_Estate_Organic
indie_logo
O zemi

Káva je v Indii pěstovaná téměř výhradně malými farmami (kterých je v zde okolo čtvrt milionu) převážně v jižních státech země Karnataka, Kerala a Tamil Nadu. Počátek kávy v Indii sahá do 17. století, kdy indický muslimský svatý Baba Budan během pouti do Mekky propašoval sedm kávových zrnek (ovázaných kolem pasu) z Jemenu do Indie, kde je zasadil v kopcích Chandragiri. Tento statečný čin položil základy základy pěstování kávy v Indii. Následnou kultivací došlo k rozšíření kávovníku a vznikly tak první plantáže a káva se úspěšně rozšířila do dalších oblastí.

O pražírně

Kořeny Coffee Source sahají do roku 2003, kdy současní majitelé otevřeli obchod s kávou s dovozem kávovarů a kávy z malé italské přažírny. Od roku 2005 začal Coffee source prodávat čerstvě upraženou kávu a o dva roky později již pražili ve vlastní pražírně tak, aby měli proces výroby kávy plně pod svojí kontrolou. Jak sami říkají, od samého začátku jejich existence ušli velký kus cesty, stejně jako kávové prostředí u nás obecně. Dnes kávu nakupují nejen v přístavech, ale také přímo na plantážích od farmářů, provozují vlastní kavárnu v Praze „Coffee House Prague“ ve Francouzské ulici a nedávno uvedli do provozu novou, větší, pražírnu. Kvalitní výsledek je v Coffee Source na prvním místě, a každá káva tak musí před zařazením do nabídky projít důkladným hodnocením. Za dobu své existence také stáli u zrodu mnoho mikropražíren, kterým v nesnadných začátcích pomáhali. Jejich filosofie je jednoduchá- dělají kávu pro lidi, jejich cílem tedy je, aby u nich našel svou kávu kdokoli.

Coffee_source_web
red
Boquete Geisha

Original Coffee | Panama

redirect

Další kávy
měsíce
listopadu
2014
blue
Granja la Esperanza

Dos Mundos | Kolumbie

redirect

Objednávky předplatného na leden pro ČR i Slovensko uzavíráme za .
Nezmeškejte ho!
Objednat