El Salvador Divisadero Pacamara Honey
El Salvador Divisadero
LBC
Země původu:
El Salvador
Nadmořská výška:
1500 m n.m.
Pražírna:
La Boheme Café
Chuť:

Ovocná chuť černého rybízu, brusinek a třtinového cukru se středním až plným tělem a sladkou dochutí.

El Salvador Divisadero Pacamara Honey
O kávě

Za tímto kávovým skvostem stojí farmář Mauricio Salaverria, který vlastní celkově 5 farem s rodinnou tradicí sahající až do roku 1890. Všechny farmy se rozkládají ve východním  El Salvadorském regionu Morazán na vrchovině Apaneca, která kávám poskytuje ideální nadmořskou výšku okolo 1500 m.n.m. Káva je specifická jak svojí odrůdou Pacamera s obrovskými plody a zrnky, tak metodou zpracování Honey, která je známá svým medově hustým tělem a sladkými tóny vznikajícími díky organickým procesům při sušení. Káva se sklízela začátkem roku, takže si ji díky pražírně La Boheme Café můžeme vychutnat v té nejčerstvější možné podobě v našem červencovém balíčku kávového předplatného Coffee to Home.

El Salvador Divisadero-kruh
salvador_logo
O zemi

Káva z El Salvadoru neměla po mnoho let příliš dobrou pověst, způsobenou neschopností země produkovat kávu té nejvyšší kvality, tak jako se to dařilo okolním zemím (jako např. Guatemala). To bylo způsobeno především velmi nestálou politickou situací v zemi, která v 80. letech vyústila v občanskou válku. Jedno z mála pozitiv této nestability však bylo, že z okolních zemí do El Salvadoru jen pomalu pronikaka odrůda Cantimor, která je sice více odolná proti nákazám, ale není tak kvalitní jako původní odrůda Bourbon, která zde byla poprvé kultivována již okolo roku 1800. Díky tomu tak dnes v El Salvadoru můžeme najít až 80-ti leté kávovníky této jedinečné odrůdy spolu s jejími varietami, které se směle řadí k tomu nejlepšímu, co výběrová káva může nabídnout.e.

O pražírně

Česká pražírna kávy La Boheme Cafe se zabývá pražením zelené kávy již od roku 2007. Několikrát do roka v době sklizně vysílá své lidi do zemí ve kterých se pěstuje káva přímo na plantáže, kde mají možnost zajistit ta nejkvalitnější kávová zrnka pro příští rok. Tito odborníci jsou také zváni jako porotci do soutěží v programu Cup of Excellence, na kterých se hodnotí nejlepší kávy z aktuální sklizně přímo v produkujících oblastech. U kávy výběrové kategorie je velice důležité znát své dodavatele a proto se La Boheme Cafe snaží co nejvíce své kávy nakupovat s jasným rodokmenem. Díky tomu může garantovat nejvyšší kvalitu a jasný původ. Ředitel a zakladatel pražírny, američan Charles Fleer je velmi uznávanou autoritou ve světě kávy. Je členem společnosti Specialty Coffee Association of America a během svých každoročních cest sdílí a rozšiřuje své znalosti se zemědělci a vede odborná školení v regionech pěstování kávy pro zajištění maximální kvality.

LBC
Etiopie Yirgacheffe Konga
Etiopie Yirgacheffe Konga

Fragaria Coffee | Etiopie

redirect

Další kávy
měsíce
července
2016
Keňa Kamviu
Keňa Kamviu

Coffee Source | Keňa

redirect

Objednávky předplatného na září pro ČR i Slovensko uzavíráme za .
Nezmeškejte ho!
Objednat