WELCOME TO

Our Blog

@nakafe na větvi

Ahoj, tak jsem se konečně dostala k tomu napsat ti! Dneska se podělím o svou novou oblíbenou záležitost. Teda staronovou. Šestá větev je na Moraváku. Funguje už od června a je to další místo na mém TOP kafe listu. K tomu TOP listu... Chtělo by to nějakou škálu na kastování všech těch podniků, o kterých […]

Read More
Cupping

Jednoduchý cupping

Cupping? Proniknout do tajů výběrové kávy může být pro řadu lidí nemalý oříšek. Pro žádného začátečníka není nic snadného rozpoznávat nejrůznější chutě a vůně, které pražírny u popisu svých káv uvádí. Pro řadu lidí tak jsou charakteristiky typu „Káva intenzivního aroma ostružin, malin nebo sladkých jahod se svěží aciditou“ (Etiopie Yirgacheffe Chelba) spíše nic neříkající […]

Read More

@nakafe do Londýna?

Hello darling! O víkendu jsme si skočily nakafe. Do Londýna. Very najs bjůtyfl! Jelikož to nebyla první (a určitě ne poslední) návštěva města s největším počtem nezadaných mužů do třiceti, mohly jsme si dovolit objevovat kávová zákoutí namísto Toweru, Buckinghamu a Westminster Abbey. Tam už jsme všude byly, to už všechno známe. Takže jsme to pojaly […]

Read More

Proč a jak degustovat kávu?

Káva jako víno? Když mluvíme o degustaci, většině z nás se jistě jako první vybaví víno. Tolik z nás je nadšenými milovníky tónů černého rybízu v Sauvignonu, ostružinové vůně Frankovky nebo muškátové Pálavy. Kolik přátel vám ale řekne, že si včera vychutnali Etiopii s chutí šťavnatých borůvek? Není škoda, že tak zanedbáváme nápoj, který pije několikanásobně více lidí […]

Read More
Vyrážíme do světa

Coffee to Home vyráží do světa

Bylo, nebylo, jednoho dne nám domů naše maminka koupila kávovar. Nebyl to ale obyčejný kávovar, byl to kávovar, který uměl dělat i pěnu do cappuccina a „presso“ z něj chutnalo vážně lépe než to instantní kafe, které jsem si dělal noc před zkouškou po litrech. Jednou jsem si do toho cappuccina zkusil udělat i obrázek. […]

Read More