Papírové filtry patří mezi doplňkový sortiment k nerezové znovu naplnitelné kapsli do kávovaru Dolce Gusto.
Papírové filtry patří mezi doplňkový sortiment k nerezové znovu naplnitelné kapsli do kávovaru Dolce Gusto.
Polonazí domorodci, nebezpeční krokodýli a bublající sopky? Ano, i taková je Papua Nová Guinea. My vám z ní přivážíme ochutnávku o poznání lákavější. Káva, která vyrostla ve vyhlášeném regionu Eastern Highlands, je stejně jako rovníková země pikantní a voňavá. Na pěstování vysoce jakostní arabiky se zaměřují malé rodinné plantáže.
Je mladá a plná elánu. Plantáž v Baroida Estate se dostává do centra pozornosti, její káva je totiž víc než interesantní. Pokud máte rádi mléčnou čokoládu, jahody a pomeranče, přijdete si na své. O to víc, že jde o mikrolot, tedy kávu s jasně daným původem, opečovávanou a dostupnou jen v malém množství. Arabika z […]
Na Papuu Novou Guineu se cestuje za nádhernou přírodou, atraktivní kuchyní i tradičními obyvateli. A taky za kávou, která vyniká chutí tropického ovoce, čokolády a ořechů. Nejinak je tomu v případě této sorty v BIO kvalitě. Stoprocentní arabika vás potěší intenzivním aroma, střední kyselostí a vydatným tělem. Dopřejte si nespoutanost hornatého ostrova daleké Melanésie.
Jen si ji dobře prohlédněte. Místo klasických zrnek se můžete kochat kávovými perlami. Unikátní sklizeň vysokohorské kávy označované jako peaberry jsme přivezli z malých plantáží Papuy Nové Guiney. Chladnější vzduch a vyšší srážky, celoroční péče místních farmářů a drobná mutace ve vývoji plodů daly vzniknout kávě delikátně karamelové, lehce čokoládové a svěže citrusové. Podlehnout je […]
Provincii proslulou produkcí citrusů a kávy najdete v centrální oblasti Peru. První Evropané zavítali do Chanchamayo v polovině 17. století a rovnou v ní založili osadu. Dnes se káva z vysokých And do Evropy dováží ve velkém. Popularitu si získává zejména díky čokoládové chuti korunované kapkou citrusové šťávy, nízké aciditě a BIO kvalitě. Ochutnejte jednu […]
Kdo je Aladino Delgado? Zkušený farmář, který v oblasti severozápadního Peru pěstuje, sklízí a zpracovává jedinečnou kávu. Jeho jedenáctihektarová farma se připojila k nejsilnějšímu peruánskému družstvu. To pomáhá zemědělcům s odbytem kávy a zajištěním spravedlivé ceny. Peru Aladino Delgado je káva, která plní sny. V Peru i u nás.
Pro ty, co se rádi udržují v tempu, i pro pravé kavárenské povaleče přinášíme bohatý a osobitý gurmánský zážitek. Šálek jihoamerické kávy je zdrojem skutečného potěšení – snoubí se v něm oblíbená kombinace sladké čokolády a ovoce s minimalistickou oříškovou dochutí. Nízká acidita dává této stoprocentní arabice příjemnou lehkost.
Vyvážená, komplexní a ručně sbíraná. Arabika z farmy paní Berthy Huaylla Sayllo bude patřit ke skvostům vaší kolekce špičkových káv. Mikrolot z vysokých peruánských hor si vás podmaní chutí citrusů, medu a čokolády. Jak by ne, když je pečlivě sklizený, anaerobně fermentovaný a dokonale sušený. Dopřejte si ten zážitek!
Nejvýše položené jezero, největší město bez silnice, nejhlubší kaňon… A taky jedna z nejlepších rozpustných káv. To je Peru, země mnoha kontrastů, která má s pěstováním kávovníků víc než stoleté zkušenosti. Tradiční kávový region Puno Norte plodí zrna plné, čokoládovo-ovocné chuti. Stejně špičková je káva v lyofilizované podobě. Neztrácí nic ze svých předností a navíc […]
První zajímavost: Zpracování téhle vysoce kvalitní kávy koordinoval rozhlas. Druhá zajímavost: Zrna prošla anaerobní fermentací. A třetí zajímavost: Teď můžete zjistit, jaká kouzla dokáže kompozice květin, citrusů a hnědého cukru. Arabika z peruánského údolí Colca je natolik zajímavá, že by na vašem kávovém checklistu v žádném případě neměla chybět.
Diamante Verde je sdružení farmářů, kteří v peruánských horách pěstují kávu ověnčenou mnoha cenami a certifikáty. Nenechte si ujít příležitost takovou specialitu ochutnat. Dočkáte se šálku plného mléčné čokolády, zelených hroznů i jablek, s kapkou limetky. Káva vykazuje velmi dobrou vyváženost, potěší krémovou texturou. Pověst o Diamante Verde rozhodně nelže!
Pro peruánskou kávu je typická vyvážená kyselost a výrazná ovocná chuť s jemnými tóny čokolády a ořechů. Peru El Eden – Anaerobic Natural k ní ještě přidává květiny a karamel. Její jedinečnost je odrazem nejen skvělého místa, odkud pochází, ale také způsobu, jakým byla vyrobena. Moderní metoda anaerobní fermentace totiž ze zrnek kávovníků dostane skutečné […]
Země vysokých And, domov starověkých kultur a mnoha etnických skupin. To je Peru, producent kávy s typicky jasnou kyselostí, se sladkými tóny karamelu, čokolády i oříšků. Ochutnejte sklizeň Fernanda Cordova Cordovy. Majitel plantáže pečující o kávovníky v horách na severu jí věnoval maximální péči. Jedinečný mikrolot je tak přesným odrazem tamního klima, přírody a lásky […]
Možná patříte k těm, kdo kávu milují, ale měli by trochu ubrat na množství. Pro takové případy máme bezkofeinovou plantážní arabiku z tradičního peruánského regionu. Speciálním, patentovaným švýcarským postupem přišla o stimulační účinky, ale uchovala si úžasnou chuť a vynikající aroma. Najdete v nich hedvábné tóny čokolády, ořechů a červeného ovoce.
Jestli chcete vědět, jak chutná jedna z nejlepších peruánských káv, směle do toho! Peru SHB EP Finca Rosenheim vás nadchne v prvním doušku. Její výjimečnost se ukrývá v ovocných tónech doprovázených čokoládově-skořicovou dochutí. Aroma je nádherně květinové, kyselinka velmi nenápadná. Káva z farmy rodiny Rosenheim krom toho získala certifikaci Rainforest Alliance.