Nikaragua Los Milagros Fincas Mierisch: únor 2016_Nikaragua Los Milagros Fincas Mierisch
Nikaragua-Los Milagros
prazirna_CSP

Země původu:
Jinotega, Cerro El Diablo, Nikaragua

Nadmořská výška:
1300 m n.m.

Pražírna:
White Bean

Chuť:
Káva se sladkými tóny zralého ovoce, karamelu a skořice.

Nikaragua Los Milagros Fincas Mierisch

O kávě
Tuto kávu pro vás pěstuje farmář Leonel Ochoa Monje na své farmičce Los Milagros. Tato farma je v oblasti Cerro el diablo v regionu Jinotega. Káva je zde pěstována ve výškách okolo 1300 m n.m. Káva je zpracovávána mokrou metodou a následně je fermentována, aby lépe vynikly sladké chutě zralého ovoce, které v sobě kávy skrývá. V pražírně Coffeespot je značka Whitebean premiovou značkou, která ručí za výběr těch nejlepších zrn přímo od farmářů, se kterými pražírna spolupracuje. Tyto kávy jsou potom praženy s cílem vytvoření perfektní kávy na alternativní metody přípravy. Proto si tuto kávu nejlépe vychutnáte ve French pressu nebo na V60.

Los Milagros - web
nicaragua

O zemi

Káva se do Nikaraguii dostala na začátku 19. století a sehrála velmi důležitou roli v její historii. Velmi rychle se totiž stala nejdůležitějším vývozním artiklem země a fungovala jako motor, který poháněl ekonomický růst země v průběhu 19. a 20. století. Kávu v Nikaraguii pěstuje přes 40 000 farmářů, přičemž většinou jde o drobné pěstitele, kteří farmy obhospodařují za pomoci rodinných příslušníků. Nejpříhodnější oblast pro pěstování kávy se nalézá v hornaté oblasti regionů Matagalpa a Jinotega a je zde produkována nejlepší káva, kterou Nikaragua může nabídnout. Největší část celkové produkce potom pochází z regionu Managua, ležícího na západě země.

Co se týče chuťového profilu káv z Nikaraguii, je velmi různorodý. Tradiční odrůdy, které jsou na farmách ve velké míře pěstovány, jsou známé Typica, Bourbon nebo Caturra. Tyto kávy se tak vyznačují elegantní, sladkou a vyváženou chutí. Řada pěstitelů však začala experimentovat s více exotickými odrůdami, jako je např. odrůda Pacamara nebo Java, jak je tomu i v případě farmy Limoncillo. Tyto kávy se vyznačují exotičtější a výraznější ovocnou chutí s plným tělem. V dubnovém balíčku kávového předplatného jsme pro Vás vybrali právě kávu tradiční odrůdy Caturra, a Vy si tak díky pražírně Sicafe můžete vychutnat její vyváženou a jemně nasládlou chuť.

O pražírně
Nedaleko Uherského Hradiště a Zlína, v obci Kudlovice, se nachází další skvělá česká pražírna kávy- Coffespot. Vše zde začalo internetovým obchodem s kávou, následované otevřením si vlastní zakázkové pražírny. Již 4 roky tak máme možnost objevovat kouzlo kávového světa skrze umění nadšeného týmu této pražírny. Jedná se o ryze českou rodinnou pražírnu, díky čemuž mají plně pod vlastní kontrolou celý proces od hledání dodavatelů, uchování zelených zrn, pražení a balení. Jako první z pražíren v české republice získali licenci na užívání ochranné známky český výrobek. Jak sami říkají, ke každému zrnku přistupují s vědomím, že za ním stojí spousta úsilí a práce pěstitelů kávy a snaží se tak svým zákazníkům připravit co nejlepší zážitek. I proto se Coffeespot snaží rozšiřovat svojí nabídku výběrových káv s jasným původem a vysokou kvalitou.

Coffeespot
Etiopie-Amaro-Gayo
Ethiopia Amaro Gayo

Sicafe | Etiopie

redirect

Další kávy
měsíce
února
2016
Kolumbie-El-Desvelado
Kolumbie El Desvelado

Double B | Kolumbie

redirect

Objednávky předplatného na červenec pro ČR i Slovensko uzavíráme za .
Nezmeškejte ho!
Objednat