Keňa Kamviu
Keňa Kamviu
prazirna_CS
Země původu:
Keňa
Nadmořská výška:
1700 m n.m.
Pražírna:
Coffee Source
Chuť:

Svěží ovocná chuť s lehkým tělem, aciditou limetky a zeleného jablka a sladkou dochutí.

Keňa Kamviu
O kávě

Matkou této kávy je oblast Embu a otcem je kooperativa farmářů “Gakundu”, která se nachází v centrální oblasti Keni. Právě zde se vypěstuje okolo 70 % celkové Keňské produkce, o kterou se stará přes 700 farmářů. Farma je umístěna v ideální výšce 1 700 m.n.m. a jméno kávy “Kamviu” pochází z místního mlýnu na zpracování kávy promytou metodou. Právě ta byla použita i na naši kávu a zajišťuje jí tak velice komplexní a vyvážené chutě. Káva je z vyšlechtěných odrůd Bourbonu SL28 a SL34, které se mohou pochlubit velice malými zrníčky. Díky Coffee Source si ji teď můžete vychutnat v našem balíčku kávového předplatného Coffee to Home

Keňa Kamviu - kruh
kena
O zemi

Káva z Keni je známá pro svou vysokou aciditu, výrazné aroma, ovocné tóny a čistou, dlouhou dochuť. Rozhodně nejsou pro někoho, kdo nevyhledává kávy s výraznou aciditou – ta je pro kávu z Keni typická a utváří komplexní zážitek při její konzumaci. Pokud tedy hledáte kávu s příjemnou čokoládovou chutí, Keňa rozhodně nebude země, kam pro ni šáhnete. Jestliže však dáváte přednost ovocným kávám plné osvěžující chuti, Keňa je přesně pro Vás. Díky konzistentně velmi vysoké kvalitě produkce je mezi nákupčími výběrové kávy jednou z nejvyhledávanějších destinací na světě.

Káva v Keni je prodávána skrze specifický aukční systém, kdy jsou téměř všechny kávy nabízeny prostřednictvím aukcí v hlavním městě Nairobi. Díky tomu tomuto systému je zvyšována konkurence a tedy i tlak na produkci kvalitní kávy. Naprostá většina produkce této země pochází od drobných pěstitelů, kteří jsou však v oblasti pěstování kávy velmi dobře vzdělaní a pěstují tak kávu té nejvyšší kvality, za kterou jsou také náležitě odměňováni prostřednictvím aukčního systému. Farmáři jsou v jednotlivých oblastech členy sdružení, která obstarávají prodej jejich kávy i související marketingové aktivity. Sdružení obvykle vlastní několik zpracovatelských závodů, kam jednotliví farmáři dodávají sklizené kávové třešně. Obvykle si vybírají závod podle jeho vzdálenosti od samotné farmy, často se ale rozhodují podle způsobu řízení závodu a ceny, kterou za třešně závod nabízí.

Ačkoli Keňa leží poměrně blízko kolébce kávy- Etiopii, začala se zde pěstovat „až“ na konci 19. Století, kdy ji v okolí Nairobi začali pěstovat francouzští duchovní, kteří ji přivezli z ostrova Reunion, ležícího východně od Madagaskaru.

O pražírně

Kořeny Coffee Source sahají do roku 2003, kdy současní majitelé otevřeli obchod s kávou s dovozem kávovarů a kávy z malé italské přažírny. Od roku 2005 začal Coffee source prodávat čerstvě upraženou kávu a o dva roky později již pražili ve vlastní pražírně tak, aby měli proces výroby kávy plně pod svojí kontrolou. Jak sami říkají, od samého začátku jejich existence ušli velký kus cesty, stejně jako kávové prostředí u nás obecně. Dnes kávu nakupují nejen v přístavech, ale také přímo na plantážích od farmářů, provozují vlastní kavárnu v Praze „Coffee House Prague“ ve Francouzské ulici a nedávno uvedli do provozu novou, větší, pražírnu. Kvalitní výsledek je v Coffee Source na prvním místě, a každá káva tak musí před zařazením do nabídky projít důkladným hodnocením. Za dobu své existence také stáli u zrodu mnoho mikropražíren, kterým v nesnadných začátcích pomáhali. Jejich filosofie je jednoduchá- dělají kávu pro lidi, jejich cílem tedy je, aby u nich našel svou kávu kdokoli.

prazirna_CS
El Salvador Divisadero
El Salvador Divisadero

La Boheme Café | El Salvador

redirect

Další kávy
měsíce
července
2016
Etiopie Yirgacheffe Konga
Etiopie Yirgacheffe Konga

Fragaria Coffee | Etiopie

redirect

Objednávky předplatného na leden pro ČR i Slovensko uzavíráme za .
Nezmeškejte ho!
Objednat